Arta alegerii celor mai bune pahare de cristal


În principiu, toate paharele de vin pot să arate la fel în ochii celor care nu se pricep. Cu toate acestea, diferențele subtile de formă și aspect pot avea un impact esențial asupra modului în care un anumit vin va fi consumat. E bine să știți de ce pahare de vin aveți nevoie pentru o satisfacție garantată. De multe ori, folosirea paharului de vin potrivit ajută enorm la servirea ireproșabilă a vinului la masă, în restaurant.
Specialiștii în artă vinului știu că este o eroare atunci când vinul este servit în paharele nepotrivite. Forma paharului, indiferent că este vorba de pahare de cristal sau simple, poate influența în multe moduri gustul vinului. Astfel, paharul potrivit va pune în evidență aromele subtile ale băuturii. În Din păcate, formă nepotrivită poate distruge toată satisfacția. Specialiștii consideră că un vin nu are același gust dacă este servit din pahare diferite ca formă și dimensiuni.
Un pahar de vin cu picior ajută la menținerea temperaturii ridicate a mâinii departe de conținutul acestuia. În caz contrar, temperatura corpului poate influență temperatura vinului. Un alt avantaj al unor pahare de cristal cu picior este acela că pot fi păstrate răsturnate, în rafturi speciale, astfel încât să nu între în contact cu aerul sau cu praful, acesta reușind de multe ori să se prindă de bol.
Există și posibilitatea de a achiziționa și pahare de vin fără picior, perfecte pentru utilizarea de zi cu zi în cadrul unor evenimente casual, care nu necesită o atenție atât de sporită. Mai mult, acestea pot fi folosite și pentru servitul apei, fiind de obicei lăsate la îndemână pe masă, chiar lângă paharul cu picior.
Chiar dacă se pot achiziționa atâtea pahare de vin câte tipuri de vin există, se comercializează diferite pahare potrivite pentru mai multe sortimente. Principalul atribut sau numitor comun îl constituie piciorul. Acesta trebuie obligatoriu să existe, în caz contrar cupa se poate murdari foarte ușor, iar din cauza mâinii licoarea se poate încălzi și în acest mod își poate pierde din proprietăți.
Un pahar de cristal cu picior poate să ofere o perspectiva mai bună asupra consistenței și culorii vinului. Se știe că diferențele între paharele de vin roșu și alb stau în lungimea și grosimea piciorului lor. Astfel, cele de vin alb trebuie să fie lungi și suple, în timp ce paharele destinate celui roșu pot fi mai scurte și mai groase.
În ceea ce privește cupa paharului, această trebuie să aibă proprietatea de a putea fi mișcată circular, dar în același timp să poată susține o cantitate decentă de băutură. Specialiștii spun că este obligatoriu se se îngusteze în partea de sus, obțînând astfel un echilibru asupra buchetului asigurând concentrarea aromelor direct spre nas. Orice pahare de vin alb vor beneficia de un bol mai mic decât cele pentru vinul roșul, fiind astfel nevoie de un diametru mai mic al gurii. Decizia experților în acest caz a fost făcută datorită faptului că vinurile albe sunt mai puțîn aromate decât cele roșii. Mai mult, această formă reduce riscul de încălzire, știut fiind că vinurile albe se consumă doar bine răcite. Când e vorba de pahare de cristal pentru vin roșu, ele au capacități duble, cu deschizaturi mult mai largi, astfel încât contactul cu aerul să fie maxim. Orice vin roșu este mult mai aromat și se poate consumă la temperatura camerei.
Un lucru deosebit se întâmplă atunci când este vorba de vinurile rose. Acestea se servesc doar în pahare de formă lalea care îmbină perfect cele mai importante caracteristici ale restului de pahare. Astfel, în timp ce are dimensiunea unor recipiente pentru vin alb, au o formă apropiată de cele pentru vin roșu.
Transparență este esențială pentru orice tip de pahare pentru vin. Aceste recipiente nu trebuie să aibă anumite modele, culori sau striații astfel încât fiecare în parte să poată vedea culoarea vinului. Mai mult de atât, fiecare pahar trebuie să fie curățat și uscat înainte, astfel încât gustul acestei licori să nu fie alterat. Singurele sortimente de vin care necesită pahare diferite sunt reprezentate de șampanie și de vinuri spumante. Aici vorbim de pahare înalte, drepte și subțiri, pentru a reține bulele de acid.

blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Email

info@lizardiart.com

Telefon

0747 081 190

Adresă

P-ta Republicii 10 Targu-Mures 540110

Contacteaza-ne

_