Cum alegi cel mai bun set de tacamuri?


Este foarte important să îți iei cel mai bun set de tacâmuri la fel cum trebuie să ai cel mai bun set de farfurii sau de pahare. Asta pentru că in restaurant le vei folosi zilnic, iar atunci cand vrei sa impresionezi clientii niște tacâmuri din material bun dar și plăcute va oferi o experienta memorabila.
De asemenea, vei face o imagine foarte bună atunci când îți vei servi invitații la masă, iar motive pentru a alege cu grijă tacâmurile mai sunt multe.
Atunci când vrei să-ți iei un set bun de tacâmuri va trebui să ții cont de aspecte precum numărul de piese, materialul lor,designul plus alte detalii despre care discut mai pe larg în rândurile următoare.

Numărul de piese

Un prim aspect esential este numărul de tacâmuri din care a fost format setul. De regulă, trebuie să stabilești numărul necesar în funcție de numărul de meseni, dar să ai grijă să ai și piese în plus, sau chiar să-ți iei două seturi pentru momentele când de sărbători ai musafiri. Restaurantele trebuie sa aiba mereu un numar suficient de tacamuri la dispozitia clientilor.

Formate

Un set de tacâmuri complex și bun ar trebui numaidecât să aibe mai multe tipuri de tacâmuri : lingură mare, linguriță, cuțit precum și furculiță. Cel mai bun set de tacâmuri va fi dotat și cu un cuțit pentru pește, o linguriță pentru desert sau alte tacâmuri utile. Astfel, trebuie să aveți grijă la aceste detalii atunci când cumpărați un set de tacâmuri.

Material

Unul dintre cele mai întâlnite materiale pentru tacâmuri este inoxul cu crom și nichel. Cromul este un material bun pentru că oferă rezistență, în timp ce nichelul previne apariția de rugină.Mai exact, aceste tacâmuri sunt din inox 18 / 10, însă există și inox de tip 18 / 0 care e magnetic și de regulă se întâlnește la cuțite sau la rame.
Dacă vrei totuși ceva sofisticat, poți opta pentru seturile de tacâmuri din aur sau din argint, doar că acestea sunt mai scumpe si greu de intretinut. Nu vă recomand în schimb tacâmurile cu mâner din plastic, deoarece acestea prind miros.

Design

Trebuie să ții cont și de design, care nu ar trebui să fie prea complex, ci minimalist și simplu totodată. Asta deoarece vor fi mai elegante dar și mai ușor de spălat, mai ales dacă aveți o mașină de spălat vase.
Restaurantele si localurile trebuie sa aleaga tacamuri in functie de mancarurile servite, asigurandu-se ca sunt in numar suficient, pentru a asigura mereu tacamuri curate pentru fiecare masa din local. Iata de ce se achizitioneaza si seturi de rezerva, pentru momentele cand tacamurile sunt la spalat.

blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Email

info@lizardiart.com

Telefon

0747 081 190

Adresă

P-ta Republicii 10 Targu-Mures 540110

Contacteaza-ne

_