Ce nu stiati despre restaurante ?

Industria Horeca ofera locuri de munca pentru peste 10% dintre cei angajati cu acte in regula din tara. Cheltuielile medii anuale pentru servirea mesei la restaurante se ridicau la peste doua mii de dolari de persoana in Statele Unite, pana acum cativa ani.
Ocuparea fortei de munca de catre industria restaurantelor ajunge la zeci de milioane de angajati, in prezent, restaurantele sunt printre cei mai importanti angajatori ai lumii. Statistica din domeniu prezice o crestere a industriei Horeca in urmatorii doi ani. Profesionistii din industrie si proprietarii de localuri, pe de alta parte, indica faptul ca cea mai mare provocare cu care se confrunta este aceea de a gasi personal de conducere educat, competent si bine pregatit pentru a face fata acestei cresteri. Chiar si personalul mediu – chelneri, barmani, ospatari, lucratori in bucatarie – este dificial de gasit, ded pastrat si mai ales de fidelizat. 90 la suta dintre restaurante esueaza in primul an de functionare, iar start-up urile in domeniu sunt cele mai dificil de mentinut ca business-uri.
Recrutarea si pastrarea angajatilor de catre operatorii de servicii reprezinta cea mai mare provocare cu care se confrunta intr-un domeniu in care cheltuielile pe alimente, atat acasa, cat si departe de casa, reprezenta 13,6 la suta din totalul cheltuielilor medii anuale de uz casnic. Conform statisticilor de livrari la domiciliu, august este cea mai populara luna in care oamenii prefera sa manance la restaurant, iar sambata ramane cea mai populara zi a saptamanii pentru luat masa in oras.
Majoritatea restaurantelor au mai putin de douazeci de angajati, aproape toti angajatii restaurantelor lucreaza cu jumatate de norma. Costul cu personalul este de obicei cea mai mare parte a cheltuielilor in afacerile Horeca.
Conform statisticilor,Tokyo a depasit Parisul, capitala gastronomica a lumii, Tokyo avand 11 unitati de trei stele si Parisul zece; Jules Verne este unul dintre restaurantele cu cea mai bună priveliște din lume și probabil cel mai romantic loc în care poti servi o masa. Jules Verne se află la etajul al doilea al Turnului Eiffel. Este întâlnirea perfectă dintre celebra clădire de 324 m și cel mai cunoscut chef francez – Alain Ducasse
Exista cateva restaurante extrem de populare in intreaga lume, printre care restaurantul belgian Dinner in the Sky, un local cu 22 de locuri, situat la mare inaltime in aer liber si unde mesele si scaunele sunt ridicate cu o macara. Un alt restaurant cunoscut este si cel american, in care chelneritele sunt imbracate in asistente medicale si servesc bauturi din sticle pentru perfuzii;

blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Email

info@lizardiart.com

Telefon

0747 081 190

Adresă

P-ta Republicii 10 Targu-Mures 540110

Contacteaza-ne

_