Un nou trend in restaurante – amenajare cu plante – fitodesign

Amenajarea spațiilor verzi în restaurante și cafenele reprezintă o noutate ingenioasa atunci când este conceput designul interio al unui local. Clienții vin la restaurant nu doar pentru o masă delicioasă, ci și pentru a se relaxa și a petrece timp de calitate într-o atmosferă confortabilă.
Decorarea interiorului cu plante numit si fitodesign este o tehnica inovativa de a amenaja restaurantele, pentru a ajuta clientii să se relaxeze și să se simtă în mijlocul naturii, indiferent de sezon și de vremea de afară. Se stie ca plantele purifică aerul, absorb mirosurile de mâncare din bucătărie și ajută la compartimentări interioare pentru o mai multă intimitate.
Ce plante sunt potrivite pentru amenajarea Horeca?
Când alegeți plantele pentru amenajarea locațiilor de Food Service, trebuie să țineți cont de specificul localului. Fitodesignul trebuie să respecte conceptul amenajării și să adauge un plus valoare spațiului. Iată câteva sfaturi pentru alegerea corectă a plantelor:
Pentru amenajarea unui restaurant cu bucătărie internațională, fusion sau fine dining sunt potrivite plantele elegante, de exemplu ficusi, palmieri, orhidee sau grădini verticale din diverse plante cățărătoare. Atmosfera asiatica într-un sushi bar va fi imbogatita de un bonsai sau de o grădină japoneză în miniatură.
O pizzerie sau un restaurant italian este completat de citrice, plante mediteraneene sau măslini.
Pentru restaurante cu bucătărie mexicană puteți alege cactuși și alte plante de desert. Restaurante în stilul frantuzesc, rustic sau tradițional necesită aranjamente florale în ghivece, pe care le puteți agăța de perete sau pune pe mese, dacă este vorba de ghivece mici.

Cum alegem plantele în funcție de zonele din restaurant?

Conceptul și stilul amenajării nu sunt singurele lucruri care influențează alegerea plantelor. Când se realizează un proiect de fitodesign, trebuie luat în calcul și zona locației respective. De exemplu, plantele de dimensiuni mari (ficușii sau palmierii) se vor integra bine în spații mai ample cum ar fi la intrare sau în colțuri din încăpere care trebuie completate cu decor.
În sala de mese puteți mixa mai multe variante de plante: de la plante în ghivece care ajută la compartimentare (puteți crea “garduri” imaginare cu ajutorul plantelor care creează culoare de trecere sau separeuri între mese), până la grădini verticale din plante naturale sau consertate, dar și mici compoziții pe mese sau bar. Iar pentru locațiile cu terase (acoperite și deschise) este obligatoriu sa decorati spațiul cu cât mai multe plante, de preferat naturale. Știm cu toții că decorul cel mai important pentru terase îl reprezintă plantele.
Chiar dacă la prima vedere pare destul de ușor să aduci plante într-o locație, în realitate trebuie să faceți o diferență între a decora spațiul cu câteva ghivece sau a crea un design personalizat care se va integra cu stilul amenajării. O colaborare cu o firmă specializată în fitodesign vă oferă soluții estetice, tehnice și, nu în ultimul rând, mentenanță, mai ales în cazul plantelor naturale.
Înainte de a începe implementarea trebuie conceput proiectul, care constă în mai multe etape:
• determinarea conceptului de designul spațiului;
• selectarea plantelor care vor fi utilizate pentru decorare, precum și tipul și costul accesoriilor suplimentare. Plantele se propun în funcție de condițiile spațiului – lumină, temperatură, umiditate etc
• pregătirea unui plan pentru plantare și îngrijirea ulterioară.

Cum îngrijim plantele din restaurant ?

Atunci când designerii de interior realizeaza un proiect de fitodesign, ei selectează cu atenție plantele. De obicei, în spațiile Horeca, se selecteaza plante ce necesită o întreținere minimă și care nu își pierd aspectul verde în spațiile cu lumină naturală insuficientă sau diferențe mari de umiditate și temperatură. O echipa specializată va oferi mentenanța corespunzătoare, indiferent de perioada anului, sau va oferi beneficiarului instrucțiunile de întreținere.
Iar dacă plantele naturale reprezintă încă o responsabilitate, puteți opta pentru plante artificiale. Astăzi, plantele artificiale au ajuns să fie reproduse foarte realist, de aceea au ajuns să fie atât de des utilizate în decorarea restaurantelor sau a cafenelelor. Fitodesignul restaurantelor este un design aparte care necesită o abordare specială, abilități și experiență de muncă. Dar rezultatul final merită acest efort, iar clienții cu siguranță vor aprecia acest lucru.

blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Email

info@lizardiart.com

Telefon

0747 081 190

Adresă

P-ta Republicii 10 Targu-Mures 540110

Contacteaza-ne

_