10 reguli pentru un serviciu perfect in restaurant


Furnizarea de servicii excelente într-un restaurant nu înseamnă doar asigurarea faptului că clientul primește masa la timp sau ospatarul zâmbește când ia comanda. De asemenea, este vorba de acțiunile pe care le luați de-a lungul timpului in local, fie ca e un mic barulet sau un restaurant elegant si exclusivist.
Toată lumea a avut o experiență neplăcută în timp ce a luat masa – fie că servirea era lenta, ospatarul neclar sau nepoliticos, că mâncarea nu era gustoasa, sau că atmosfera era ciudata sau dezagreabila.. În calitate de proprietar de restaurant, este de datoria dumneavoastră să vă asigurați că clienții dumneavoastra au parte de o experiență uimitoare, de la început până la sfârșit – și acolo intervin regulile unui serviciu perfect.
Deci, ce este exact eticheta și ce sfaturi de bază vă vor ajuta să oferiți clienților cea mai bună experiență posibilă? Eticheta este definita ca un cod de conduită : acțiuni și comportamente care reflectă cât de politicos și profesionist este persoana sau locul de desfășurare al mesei.
Regulile privind eticheta se vor schimba in functie de local; este posibil să fie puțin mai casual la un pub local decât să la un restaurant foarte elegant. Dar există o serie de sfaturi de bază care vor fi de folos pentru o servire impecabila, și suntem aici pentru a vă ajuta să vă amintiți de ele!
1. Oferiti un zâmbet fiecarui client
Este regula numărul unu al serviciului pentru clienți: primirea să fie la fel de caldă și agreabila pentru fiecare in parte. Nimeni nu vrea să primeasca o servire greoaie, iar unul dintre cele mai memorabile elemente ale experienței unui client este serviciul oferit. Fii vesel, dar nu falsifica un zambet prea mult – unii clienți vor vedea asta.
2. Păstrați o atmosfera agreabila
Aici trebuie să stim cum sa pastram atmosfera potrivita in local. Se pare că clientul vrea să vorbească sau ar trebui să nu interveniti in conversatia lor.Dacă doresc să vorbească, păstrați o tematica neutra, intrebati cum a fost ziua lor, cum este vremea în afara.
3. O tinuta impecabila
Aspectul fizic este aproape la fel de important ca și comportamentul dumneavoastra în reprezentarea locului. Indiferent dacă aveți o uniformă formală sau lasati ospatarii in blugi clasici negri și combo t-shirt, este important să arătați prezentabil. In functie de specificul localuli, uniformele pot atrage clienti prin specific.
4. Tacamurile în ordine
Pentru multe localuri, asezarea mesei va avea loc înainte ca un client să se așeze. Unele locații vor oferi doar tacâmuri de bază și farfurii laterale, în timp ce altele vor avea un serviciu complet de masa , ales cu grija.
Când așezați tacamurile, furculitele se plasează la stânga, cuțitele și lingurile la dreapta. Dacă aveți multiple tacamuri, amintiți-vă că oaspetele va porni din exterior și va avansa cu vesela înăuntru, pe masura ce serveste felurile de mancare. Dacă masa este prevăzută cu pahare de vin sau tacâmuri suplimentare și oaspetele nu le cere, eliminați-le după ce ați luat comanda clientului.
5. Cunoașteți meniul
Tine minte; meniul este cartea de vizita a localului tau! Asigurați-vă că stiti perfect meniul și specialitățile și puteți explica clienților clienții atunci când este necesar. Asigurați-vă că aveti perfect in minte ingredientele cheie pentru a sfătui clienții cu alergii sau preferințe de dietă cu mâncăruri adecvate. Dacă nu sunteți sigur, lasați politicos clientul să știe că îl veți confirma pentru ei – și discutați rapid cu bucătarul.
6. În stânga, în stânga
Dacă lucrați într-un restaurant cu mese frumoase, este foarte probabil că veți fi ghidați în cursul inițial de pregătire al ospatarilor de restaurant cu privire la cea mai bună etichetă de servire pentru acel eveniment.Ca regulă generală, ar trebui să încercați să serviți din stânga: schimbarea tacâmurilor, oferirea hranei și servirea băuturilor.Teoria din spatele servirii din partea stângă este că majoritatea clienților vor fi dreptaci, deci veți fi mai puțin probabil să întrerupeți mișcările lor pe măsură ce ii serviți.
7. Verificați plasarea mâinii
Când vine vorba de turnarea unui pahar de vin, de așezarea tacâmurilor sau de așezarea farfuriilor cu alimente, modul în care țineți un element este mult mai important decât credeți. Nici un client nu vrea să ajungă amprentele pe sticlă sau furculiță! Țineți paharele de picior pe măsură ce se toarna din sticla și dacă aveți abilitățile necesare, turnați în timp ce țineți partea de jos a sticlei. Așezați tacâmurile ținând mânerele și încercați să atingeți doar marginea unei farfurii sau a unui castron.
8. Tratati toti clientii cu multa atentie
Nu este nimic mai rău decât să mănânci la un restaurant și să nu poți atrage atentia ospatarului pentru a cere o altă băutură sau factura. De îndată ce primiti in restaurant un client sau un grup, amintiți-vă că sunteți responsabil de bunăstarea lor în timp ce se află în localul dumneavoastra. Acordati maxima atentie fiecarui oaspete, iar ospatarii trebuie instruiti sa fie mereu accesibili și disponibili.
9. Debarasati mesele in mod profesionist
Când lucrați într-o unitate aglomerată, este ușor să vă gândiți la ceea ce trebuie să vină în continuare – dar nu așa gândesc clienții. Nu începeți debarasarea farfuriilor până când toată lumea n-a terminat și întotdeauna întrebați dacă clientul dorește o altă băutură sau un desert atunci când începeți curățarea mesei de resturi si farfurii murdare.
10. Bani, bani, bani
Nu este niciodată o formă bună de a emite factura înainte ca clientul să o solicite. Chiar dacă farfuriile sunt goale și par să fi terminat masa, evitati sa aduceti nota de plata inainte sa va fie solicitata de client.În cazul în care in local se plătește factura la bar sau la recepție, asigurați-vă că îi lăsați pe clienții dumneavoastra să știe acest detaliu inainte de sfârșitul mesei – însă asigurați-vă că nu există nici o grabă.

blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Email

info@lizardiart.com

Telefon

0747 081 190

Adresă

P-ta Republicii 10 Targu-Mures 540110

Contacteaza-ne

_