Limbajul secret al tacamurilor

Restaurantele si localurile, indiferent ca e vorba de un spatiu luxos sau dimpotriva mic si intim, trebuie sa isi primeasca musafirii, adica clientii cu aceeasi grija si daruire, pentru a fideliza clientela. O impresie perfecta se formeaza din prima clipa, privind vesela, fata de masa impecabila, tacamurile lucind de curatenie.Dar si invers, clientii care cunosc regulile de conduita la masa vor fi apreciati de catre personalul restaurantului, vor fi serviti cu drag si asteptati sa revina.
Nu multa lume cunoaste insa limbajul si semnificatia tacamurilor, prin modul de asezare a lor in timpul mesei si la finalul acesteia.
Daca pe vremea lui domnitorilor si a regilor se dădea zestre un pocal şi din el bea întreaga familie, iar la curtea lui Ştefan cel Mare era aceeaşi regulă: circula un singur pocal în jurul mesei şi toţi musafirii beau pe rând , astazi codurile in ceea ce priveste servirea mesei si modul in care se aseaza tacamurile s-au schimbat. In ceea ce priveste asezarea veselei, tacamurilor, eticheta este unanim valabila si cunoscuta de profesionisti.
Dar cum raspundem noi, clientii, atunci cand masa se ia la restaurant si vrem sa transmitem chelerului un mesaj discret, in privinta debarasarii mesei sau a faptului ca mancarea ne-a placut sau …nu ?
Tacamurile se folosesc dinspre exterior spre interior. Tacamul cel mai indepartat de farfurie se va folosi la primul fel.
In cazul in care doriti sa va invitati sotia la dans si a incept melodia voastra preferata si nu doriti sa vi se ia farfuria , lasati tacamurile in farfurie, orientate cu varfurile spre partea de sus a farfuriei, in asa fel incat sa formeze litera A .
Daca doriti sa vi se aduca felul urmator, tacamurile se aseaza in farfurie, furculita fiind pusa peste cutit, in centrul platoului, in forma de cruce.
Daca doriti ca chelnerul sa transmita bucatarului ca ati apreciat mancarea, asezati tacamurile unul peste celalat, cu varfurile orientate in dreapta.In cazul in care dimpotriva, preparatul nu a fost pe gustul vostru, incrucisati furculitat si cutitul, intoducand lama cutitului printre dintii furculitei.
Ati terminat de mancat? Asezati tacamurile unul langa celalalt, pe centrul farfuriei, cu varfurile in sus!

blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Email

info@lizardiart.com

Telefon

0747 081 190

Adresă

P-ta Republicii 10 Targu-Mures 540110

Contacteaza-ne

_