Cum alegem cel mai bun set de cuțite


Când se achiziționează cele mai bune seturi de cuțite, profesioniștii din industria Horeca au multe alegeri la îndemână,de aceea trebuie să țînă cont de anumite sfaturi utile. Mai exact, estimează care sunt principalele caracteristici de care trebuie să țînă cont atunci când doresc cel mai bun set de cuțite.
1.Lama cuțitului
Unul dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le verifici la un cuțit este lama. Cele mai bune cuțite sunt prevăzute cu lamă din oțel, dar și aici există mai multe tipuri de aliajuri. Cel mai apreciat aliaj este S30V, însă mai sunt și modele bune precum 145CM, BG-42 sau 420HC. Există și cuțite care au lamă ceramică, din dioxid de zirconiu, la rândul lor sunt foarte apreciate.
2.Mânerul cuțitului
Nu doar lama este importantă la un cuțit, ci și mânerul. Un cuțit bun ar trebui să fie prevăzut cu un mâner fiabil și ergonomic totodată. În funcție de utilizare, un cuțit îl poți lua special pentru tocat sau feliat, iar mânerul ar trebui să fie mai lung în acest sens. Desigur, specialiștii pot alege mânerul mai poate fi ales și în funcție de design. Mânerele din plastic și compozit sunt printre cele mai apreciate la cuțitele profesionale.
3.Tipul cuțitului
Lucrătorii în restaurante știu că un cuțit poate fi de mai multe tipuri. De aceea, tipul cuțitului este un alt aspect important. Desigur, cel mai bun set de cuțite are câte un model din fiecare tip, însă acest aspect depinde mult și de complexitatea setului. Există un tipar european dar există și tipar japonez, iar un set bun ar trebui să aibă câteva piese bune în funcție de tipologia aleasă.
Cel mai important este cuțitul bucătarului, care e folosit pentru a felia ori pentru tocare, lama fiind de 20-30 cm, și puțîn curbată totodată. Cuțitele universale sunt ceva mai mici, având o lamă de 10-15, iar formă fiind asemănătoare cu cele ale bucătarului. Cuțitele pentru decojire au o lamă mai subțire de aproximativ 6-11 cm. Cuțitul pentru pâine este și el folosit des în bucătărie, având lamă zimțată de până la 30 cm. Mai pot există în restaurante și cuțite pentru tranșat, un sătar, cuțit spatulă, pentru filetat și dezosat, cuțit zimțat și multe altele.
4.Accesorii pentru cuțite
Cel mai bun set de cuțite trebuie să aibă și câteva accesorii incluse. Cel mai important este probabil cel pentru depozitarea cuțitelor, precum trusa ori suportul din lemn. Un dispozitiv de ascuțire va fi și el foarte util, iar prezența unui foarfece de bucătărie ar reprezenta un bonus, desigur.

blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Email

info@lizardiart.com

Telefon

0747 081 190

Adresă

P-ta Republicii 10 Targu-Mures 540110

Contacteaza-ne

_